Zadkine Business Center geopend voor onderwijs

Vershenen in: NIEUWSBRIEF HANDEL BENTHEMPLEIN
Uitgave: Uitgave nummer 2.3
Datum: Vrijdag 25 februari 2022

 

NT Mobiel Accessoires en Zadkine team Handel Benthemplein vieren de start van een “UNIQe” samenwerking: het Zadkine Business Center. Een net-echte winkel voor telefoonaccessoires waar studenten van de opleidingen Retail en Commercie kunnen oefenen met verkoopgesprekken en winkelpresentatie. Een mooie vorm van hybride onderwijs!

Al jarenlang is NT Mobiel Accessoires een geliefde stageplek bij de studenten van de opleiding Assistent Manager Internationale Handel. De groothandel op het gebied van telefoon- en tabletaccessoires is actief in heel Europa en heeft zelfs een eigen vestiging in China. Het bedrijf biedt studenten dan ook alle kansen om hun stageopdrachten in de praktijk uit te voeren. Praktijkopleider en manager van het bedrijf, Naim Farhoed, zorgt voor gestructureerde begeleiding in een informele setting.

Ronald Langeraar, stagebegeleider bij team Handel, had al regelmatig contact met de heer Farhoed vanwege de stagiairs bij NT Mobiel, en zo ontstond het idee om buiten naar binnen te halen. Beiden zaten op dezelfde golflengte wat betreft een samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Langeraar: “Ik vind het belangrijk dat de handelsopleidingen een modern gezicht krijgen. Bij een bakkers- of mode-opleiding is het voor studenten gemakkelijk om een beeld te vormen, maar voor een studie Handel is dat beeld onduidelijk. In het Zadkine Business Center kunnen de studenten zelf ervaren wat handel en commercie is”.

Het Zadkine Business Center op het Benthemplein is compleet ingericht met producten van UNIQ Accessory, het huismerk van NT Mobiel Accessoires. “Wij vinden dat kwalitatief goede producten voor iedereen toegankelijk moeten zijn”, vertelt de heer Farhoed. “Het verduurzamen van de telecomsector is één van onze speerpunten. Consumenten vinden hun telefoon snel saai of producten gaan kapot. Dus ontwerpen wij hoesjes om het uiterlijk te veranderen of artikelen die zorgen voor bescherming. Met UNIQ leveren wij een bijdrage aan het tegengaan van de zogenoemde ‘wegwerpcultuur’.”

Hoesjes, screenprotectors, speakers, oordopjes... Alles is te vinden in het Zadkine Business Center. De eerste examens van de opleiding Verkoopspecialist zijn al afgenomen in deze contextrijke setting en de talendocenten staan te popelen om hun studenten te laten oefenen met het voeren van advies- en verkoopgesprekken.
“Het bedrijfsleven is een verlengstuk van het beroepsonderwijs en door deze samenwerking ontstaat een mooie wisselwerking. Wij steunen het onderwijs en we krijgen zeer bruikbare feedback vanuit studenten die hun opdrachten in het Business Center uitvoeren. Het assortiment spreekt tot de verbeelding en met hun creativiteit worden er oplossingen of ideeën aangedragen waar wij zelf niet aan zouden denken. Voor ons is dit informatie van onschatbare waarde.”, aldus de enthousiaste manager van NT Mobiel Accessoires.

Met het Zadkine Business Center krijgt Handel Benthemplein een modern gezicht

De samenwerking is net gestart, maar plannen voor de toekomst worden al gesmeed. De ruimte moet onderdeel gaan worden van het curriculum, zodat er een zichtbare link met de praktijk komt. “Studenten kunnen straks op interne excursie”, lacht de heer Langeraar. “Het zou mooi zijn als studenten al wat meer beroepsgerichte bagage hebben als ze op stage gaan” voegt de heer Farhoed toe. “Verkoopgesprekken zijn bijvoorbeeld steeds vaker digitaal. Hierin moet het onderwijs met zijn tijd mee gaan en ook op dit vlak zouden wij graag een bijdrage leveren!”

samenwerking-nt-mobiel-zadkine

Anoeshka Birkenhäger